29 Kasım 2013 Cuma

Bisiklet Filmleri-2



Blogumuzun sevgili okurları; Yeni bisiklet filmimizin ismi "Les Triplettes de Belleville". Aslında Fransızca'dan çevrildiğinde "Belleville Üçüzleri" oluyor fakat filmin Türkçe ismi "Belleville'de Randevu" olarak belirlenmiş.
"Sylvain Chomet" tarafından yazılıp yönetilen bu harika animasyon film, 2003 yılında yayınlanmış ve 1 saat 20 dakika sürüyor. IMDB puanı 7.7.
Bu sefer tamamen bisiklet odaklı bir filmle karşı karşıyayız. Hikayemizin kahramanı, babaannesi tarafından büyütülen bisiklet tutkunu bir çocuk.


Ufaklığın bu eğilimini farkeden babaannesi, onu eğitmeye karar verir. Bu esnada babaannenin de bisiklet kondisyonunun çok iyi olduğunu, çok dik yokuşları torunuyla birlikte gayet güzel tırmandığını, diapozon kullanarak jant tellerine akort ayarı yaptığını vs. hayretle öğreniriz.


Bizim ufaklık bisikletle yoğrulmuş bir hayatın içinde büyür ve Tour de France yarışlarına katılır. Fakat yarış sırasında, iki bisikletçi ve bizim oğlan esrarengiz adamlar tarafından kaçırılır.
Babaanne ve sevimli köpekleri, kötü adamların izinde "Belleville" şehrine giderler ve orada, bu macerada kendilerine yardım edecek "Belleville Üçüzleri" ile tanışırlar...
"Les Triplettes de Belleville" mükemmel illüstrasyonları, sürükleyici konusu, ilginç karakterleriyle izlenmesi gereken bir film.

Hiç yorum yok: